Bestuur

Het bestuur van The Bridge Learning Interventions bestaat uit voorzitter drs. Martijn van Tol en penningmeester drs. Tonnie Sonderen.

Martijn van TolVoorzitter Martijn van Tol doceerde van 2003 tot 2012 Politicologie en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam. In 2008 ontwikkelde Van Tol de interdisciplinaire minor _Maakbaarheid in de Grote Stad_ waarin studenten listige dilemma’s in de stad Amsterdam analyseerden om vervolgens een interventie te ontwerpen en deze ook door te voeren. Naast zijn docentschap maakte hij radioreportages voor de specialistenredactie van de Wereldomroep en schreef hij, voor het maandblad Oneworld, verhalen vanuit de rafelranden, ver weg of dichtbij. Per 2013 produceert Van Tol interactieve documentaires voor De Volkskrant (_Refugee Republic_, Gouden Kalf 2015) World Press Photo (_Reporting Change_), NRC Handelsblad, Stedelijk Museum, Human Rights Watch, Beeld en Geluid en Oxfam. Sinds 2015 doceert hij Interactive Narratives aan de Maastricht Academy for Media, Design & Technology.

Tonnie SonderenPenningmeester Tonnie Sonderen is sinds 1984 werkzaam als financieel- en belastingadviseur. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit Nijmegen en heeft in 1991 zijn eigen belastingadviespraktijk Corona BV opgericht.
Hij begeleidt en adviseert ondernemers en bedrijven in de complexe wereld van financiën en belastingen. Zijn praktijk beslaat op dit moment ongeveer 250 ondernemers en bedrijven.
Tonnie komt oorspronkelijk uit Rotterdam en is via omzwervingen door het hele land uiteindelijk al weer 18 jaar woonachtig in Deventer. Hij is getrouwd met Kathy en vader van dochter Christien.
Vanuit zijn professionele kennis hoopt hij als penningmeester van de stichting, de brug te kunnen slaan tussen ‘taakgericht’ en ‘mensgericht’ handelen. Ook zal hij zijn kennis als bestuurslid, opgedaan in het verleden en in het heden bij andere organisaties kunnen inzetten voor deze stichting.
Tevens hoopt hij met zijn bestuurslidmaatschap een bijdrage te kunnen leveren aan de verheffing van kansarme kinderen in grote, stedelijke gebieden. Een problematiek die hij vanuit zijn Rotterdamse periode maar al te goed kent.